Kursus dan Ujian Lencana Kemajuan Peringkat Negeri PPMD Batu

Photo of author

By cubscouts.my

Bagaimana cara untuk melaksanakan kursus dan ujian Pengakap Kanak-Kanak pada musim pandemik? Jangan risau, kita masih boleh berpengakap secara dalam talian. Jom sertai Kursus dan Ujian Lencana Kemajuan Keris Emas, Keris Perak dan Keris Gangsa.

Kursus dan Ujian Lencana Kemajuan Peringkat Negeri ini dikendalikan oleh PPM Daerah Batu. Program ini dijalankan bertujuan untuk menyediakan platform kepada Pengakap Kanak-Kanak WP Kuala Lumpur untuk menjalankan aktiviti lencana dalam norma baharu.

Melalui program dan platform yang disediakan, ahli dapat menyelesaikan prasyarat lencana kemajuan masing-masing meskipun dalam keadaan pandemik COVID-19 dan penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan.

Butiran Kursus dan Ujian Lencana

Yuran penyertaan bagi kursus dan ujian lencana ini adalah sebanyak RM 10.00 yang merangkumi sijil penyertaan, sijil lencana, lencana kemajuan, e-sijil, sijil sebenar dan kos penghantaran.

Pendaftaran Kursus dan Ujian Lencana

Penyertaan pula terhad kepada 100 orang Pengakap Kanak-Kanak dari seluruh WP Kuala Lumpur sahaja. Pautan pendaftaran akan dinyahaktifkan sebaik sahaja menerima 100 penyertaan pertama yang membuat bayaran dan melengkapkan pendaftaran.

Pastikan calon yang ingin mendaftar telah merujuk syarat-syarat untuk menyertai kursus dan ujian lencana kemajuan. Calon yang tidak memenuhi syarat tidak akan dinilai dan dianugerahkan lencana tersebut.

Klik pautan pendaftaran mengikut keris lencana kemajuan yang berkaitan:

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan lanjut atau kemusykilan berkenaan program ini, pihak jawatankuasa penganjur boleh dihubungi melalui En. Yue Chie Wai, Pesuruhjaya Pengakap Daerah Batu di talian 012–305 9306.

Leave a Comment

× How can I help you?